De kilometerteller van: Sjors de Hoogh

Handjes in de techniek zijn zeldzaam anno 2022. Ondanks dat vinden gelukkig nog steeds mensen hun passie in de techniek. Sjors (18) is zo iemand. Hij loopt stage bij Matejczyk en kijkt ernaar uit zich nóg meer te verdiepen in de automotive branche. “Met name het gedeelte Electric Vehicles (EVs) vind ik ontzettend interessant.”

Al op jonge leeftijd weet Sjors dat een negen-tot-vijf-baan in een kantoortuin niets voor hem is. Na de basisschool start hij op het Hanze College (Oosterhout), een VMBO-school waar regulier onderwijs en techniek samenkomen. Tijdens zijn tijd op het Hanze ontdekt Sjors zijn voorliefde voor de automotive sector. “Maar dat duurde wel even hoor”, legt hij uit. “Ik wilde eigenlijk de bouw in. Een goede vriend van mij vertelde dat hij graag automonteur wilde worden. Aangezien je zowel in de bouw als in de autowereld met je handen werkt, leken beide richtingen mij wel interessant. Uiteindelijk overtuigde hij mij dezelfde opleiding te gaan doen, en nu sta ik hier”, vertelt hij met een knipoog.

Tijdens zijn VMBO-opleiding zoekt Sjors een stage. Hij solliciteert bij Matejczyk. Geert Beekers [eigenaar]: “Toen Sjors hier voor het eerst aanklopte, was hij pas zestien. Desondanks was hij erg enthousiast en wist hij precies wat hij wilde. Dat, in combinatie met het feit dat wij jonge mensen graag de kans bieden zich te ontwikkelen, maakte dat hij zich al snel op de werkvloer bevond.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Vervolgstudie

Sjors rondt zijn VMBO-opleiding succesvol af en vervolgt zijn studieloopbaan op het Koning Willem 1 college in Den Bosch. Op de vraag waarom hij kiest voor een opleiding in Den Bosch – en bijvoorbeeld niet in Tilburg – antwoordt hij: “Het Koning Willem 1 college staat goed aangeschreven. Dat komt onder andere doordat de praktijkvakken erg duidelijk naar voren komen. Het is misschien wat verder reizen, maar het komt mijn ontwikkeling wel ten goede.” Ook tijdens zijn huidige opleiding dient Sjors stage te lopen. Na een aantal gesprekken bij een ander bedrijf, kiest hij uiteindelijk toch eieren voor zijn geld: hij keert terug bij Matejczyk. “Matejczyk moderniseert zich op allerlei gebieden, onder meer op het gebied van elektrische voertuigen. Dat spreekt mij erg aan. Daarnaast is de sfeer heel toegankelijk. Er is een echte ons-kent-ons-cultuur. Er wordt hard gewerkt, maar het is wel altijd gezellig”, vertelt hij enthousiast.

Toekomstplannen

 

Sjors verwacht in juni zijn diploma Eerste Monteur in handen te hebben. Hij geeft aan daarna door te willen leren. “Ik wil mij graag verder verdiepen in elektrische auto’s. Hoe het er nu naar uitziet, zijn elektrische auto’s namelijk de toekomst. De techniek achter EVs is ontzettend interessant en uitdagend. Zo is het uitlezen van storingen een flink karwei en is de bekabeling van elektrische auto’s veel ingewikkelder dan van auto’s met verbrandingsmotoren.” Sjors start naar verwachting volgend schooljaar met een vervolgopleiding, waarbij de focus ligt op EVs. “Maar eerst maar eens mijn huidige opleiding halen. Ik zie uit naar de resterende maanden bij Matejczyk, ik heb het hier echt naar mijn zin”, sluit hij af.

Locatie

Torenstraat 47, 5104 GE Dongen,

Nederland

Openingstijden

Ma – Do | 08:00 – 17:30

Vr | 08:00 – 17:00

Contact

Telefoon: 0162 312261

Email: matejczyk@gbautoservice.nl