De kilometerteller van: Geert Beekers

‘Stapsgewijs groeien’, dat is de ambitie die eigenaar Geert nastreeft. Geert staat inmiddels enkele jaren aan het roer van Matejczyk Autoservice en dat bevalt hem goed: “Ik ga met meer plezier naar mijn werk dan ooit tevoren.” We spraken met Geert over zijn loopbaan, toekomstvisie en meer.

Geert Beekers van Matejczyk Autoservice zit achter zijn bureau.

Al op jonge leeftijd weet Geert Beekers welke sector hij in wil: de automotive branche. Begin jaren negentig rondt Geert de MAVO in Dongen af.  Hij vervolgt zijn studieloopbaan aan de MTS. Tijdens zijn studie motorvoertuigentechniek leert hij diagnoses stellen en doet hij algemene kennis op over voertuigtechniek. Ondertussen behaalt hij zijn middenstandsdiploma, dat op dat moment nog vereist is om een eigen bedrijf op te zetten.

Gedurende zijn opleiding loopt de jonge Geert stage bij Auto Braat in Sprang-Capelle, een Daewoo-garage. Geert blikt terug op zijn jeugdjaren. “Daar begon het allemaal. Ik was een monteur in een soort vliegende keep-vorm tussen de vestigingen in Sprang-Capelle, Tilburg en Breda. Ik heb in die tijd heel veel gezien, en heel veel geleerd.”

Voor zijn tweede stage gaat Geert aan de slag bij Van Roosmalen, een nationale Volvodealer- en garage. Geert belandt bij de vestiging in Loon op Zand. “Daar had ik het goed naar mijn zin. Na mijn stage ben ik blijven plakken. Ik startte als monteur, maar beetje bij beetje werd ik omgevormd tot diagnosespecialist. Leuk feitje: bij Van Roosmalen leerde ik Koen kennen.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Eerste kennismaking met Matejczyk

Na een aantal fijne jaren bij Van Roosmalen besluit Geert zijn geluk elders te zoeken. In 2009 gaat hij aan de slag bij een schade-expertisebureau. “Via CED (later DEKRA) kwam ik bij Matejczyk over de vloer. Ik beoordeelde de schades aan de auto’s die bij Jan (Matejczyk) binnenkwamen.” Op dit moment is het behandelen van schades echter de enige directe link tussen Geert en de Dongense dorpsgarage. Eén ding weet Geert wel: ooit wordt hij ondernemer, zo vertelt hij: “Ik dacht op dat moment: als ik het ooit beu wordt als schade-expert, begin ik voor mezelf.”

In de periode die volgt komt Geert gereld over de vloer bij Matejczyk. Jan geeft aan dat hij overweegt te stoppen met het bedrijf, hetzij het te verkopen. Geert vraagt tussen neus en lippen door aan Jan: “Heb je al een opvolger?” Een reactie van Jan blijft uit, totdat Geert enkele weken daarna wederom langskomt om een schade te beoordelen. “Jan vroeg mij: “zeg Geert, heb ik dat nou goed begrepen?” Ik wist direct waar Jan het over had; zo begon het balletje te rollen”, aldus de 45-jarige Dongenaar.

Sprong in het diepe

Geert en Jan starten met het complexe verkooptraject. Geert licht toe: “In de periode voor de overname had ik toevallig een maand vrij wegens de geboorte van mijn zoon. Een mooi moment om alles in werking te zetten. Alles werd geregeld met de Kamer van Koophandel, de accountant, enzovoorts.” Geert vervolgt. “Toen dat allemaal achter de rug was, begon het échte werk. Ik herinner me nog dat ik de eerste echte werkdag de garage inliep. ‘Waar moet ik beginnen?’ dacht ik bij mezelf. Maar goed, voor alles is een eerste keer.”

Ondanks dat het runnen van een eigen toko een fikse uitdaging is, baant Geert zich al snel een weg door het ondernemerschap. “Dat ging beetje bij beetje. Eerst het één, dan het ander”, vertelt Geert. “In de beginfase hielp Jan ons goed op weg. Ondertussen startten we met het moderniseren van het bedrijf. Geert grinnikt: “Dat begon met opruimen. Heel veel opruimen. Daarna kwamen de vernieuwingen. Zo hebben we een nieuwe hefbrug geïnstalleerd, geïnvesteerd in moderne apparatuur en verzorgen we sinds enkele jaren ook reparaties en onderhoud aan elektrische auto’s. Daarnaast besteden we aandacht aan een stukje online marketing in de vorm van een eigentijdse website alsmede een LinkedIn– en Facebookkanaal.”

Stapsgewijs groeien

Geerts visie voor de toekomst is helder, zo legt hij uit. “Stapsgewijs groeien, dat hebben we immers altijd gedaan. Op dit moment zijn we bezig met de realisatie van een nieuw kantoor. In de komende jaren willen we het pand een modernere uitstraling geven. Maar zoals ik al zei, doen we alles stap voor stap. Mijn ambitie is niet het modernste jongetje van de klas te worden, maar een net en efficiënt bedrijf te runnen met veel persoonlijke aandacht voor zowel nieuwe als vertrouwde klanten.”

Locatie

Torenstraat 47, 5104 GE Dongen,

Nederland

Openingstijden

Ma – Do | 08:00 – 17:30

Vr | 08:00 – 17:00

Contact

Telefoon: 0162 312261

Email: matejczyk@gbautoservice.nl