De kilometerteller van: Koen van den Hoven

Onze collega Koen bekleedt sinds vier jaar de functie van eerste monteur en is niet meer weg te denken uit ons team. “En dat begon allemaal met een telefoontje van Geert”, glimlacht hij. Samen met Koen blikken we terug én vooruit.

Na de middelbare school start Koen een monteursopleiding. “Omdat ik niet goed wist wat ik moest kiezen, ging ik voor de automotive branche. Mijn vader is gek op auto’s en ik heb een passie voor techniek. “Maar ik had net zo goed elektricien kunnen worden, hoor” vertelt hij met een glimlach.

Tijdens zijn studie werkt Koen als leerling monteur bij Volvo-dealer Van Roosmalen. Bij het Tilburgse bedrijf ontmoet hij Geert Beekers, tegenwoordig eigenaar van Matejczyk Autoservice. Koen: “Geert en ik stonden samen in de werkplaats. Na een tijdje ging Geert als schade-expert aan de slag bij een ander bedrijf. Toen scheidden onze wegen.” De wegen tussen de twee oud-collega’s scheiden echter niet definitief. Eind 2018 krijgt Koen telefoon. “Hi Koen, met Geert Beekers”, klinkt het. “Geert gaf tekst en uitleg over het feit dat hij Matejczyk Autoservice over had genomen en op zoek was naar extra handjes. Ik dacht: praten kan altijd.” In december 2018 treedt Koen officieel in dienst bij Matejczyk.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Koen legt uit dat de redenen waarom hij destijds overstapte voor hem nog steeds relevant zijn. “Geert belde eigenlijk op het goede moment als ik zo terugdenk. Ik was al langer op zoek naar meer uitdaging. Van Roosmalen heeft alleen Volvo’s in huis en is een grote organisatie. Bij Matejczyk werk ik dagelijks aan bijna alle automerken. Daarbij is het hier kleiner, wat het meer familiair maakt. Bij een groter bedrijf ben je gewoon wat sneller een nummertje”, aldus Koen.

Stilstaan is achteruitgaan

Inmiddels werkt de achtendertigjarige monteur uit Kaatsheuvel al vier jaar bij Matejczyk. “Dat komt mededoor de punten zie ik zojuist benoemde”, vertelt hij. “Maar dat is niet het enige. Geert streeft naar modernisering en Bart en ik gaan daarin mee. Het is namelijk belangrijk om met de tijd mee te gaan: stilstaan is achteruitgaan.” Met die zin doelt Koen op de verschillende investeringen die zowel zijn werkgever als collega Bart en hijzelf voor zijn rekening nemen. “Om een paar voorbeelden te geven: we onderhouden en repareren niet alleen boodschappenauto’s, maar ook campers, bedrijfswagens, elektrische voertuigen en meer. We zijn actief via diverse online media en vernieuwen voortdurend onze soft- en hardware. Daarnaast volg ik geregeld cursussen om met de tijd mee te gaan. Het zijn allemaal kleine stapjes, maar hey: eerst het één, dan het ander.”

Een stuur en vier wielen

Ook in zijn vrije tijd trekt alles met een stuur en vier (of twee) wielen Koens aandacht, licht hij toe. “Ik kijk geregeld naar Top Gear, The Grand Tour en volg de Formule 1 en de MotoGP. Afgelopen jaar nam ik deel aan de Carbarge Run, een rally voor low budget auto’s door Europa. “Achteraf lijk ik toch best wel op mijn vader”, grinnikt hij. Maar het gaat verder dan dat. “Ook alle nieuwe techniek en auto-releases houd ik bij. Dat omdat ik het interessant vind, maar ook omdat het mijn werk ten goede komt.”

Back to the future

Op de vraag ‘Wat zijn je verwachtingen voor de toekomst?’, antwoordt hij vastberaden: “dat het bedrijf en ik naar een nog hoger niveau klimmen. Blijven inventariseren, investeren en moderniseren: daar gaan we voor.”

Locatie

Torenstraat 47, 5104 GE Dongen,

Nederland

Openingstijden

Ma – Do | 08:00 – 18:00

Vr | 08:00 – 17:00

Contact

Telefoon: 0162 312261

Email: matejczyk@gbautoservice.nl