Nieuw: deeltjesteller, gereedschapskar én bandenapparaat

Stilzitten? Daar houden we niet zo van. We houden – om het op z’n Brabants te zeggen – graag ‘de gas erop.’ En om de gas erop te houden, innoveren we geregeld. Onlangs schaften we verschillende soorten nieuw gereedschap aan. Hieronder lees je wat voor gereedschap het is en waar het voor dient.

Nieuw gereedschap - bandenapparaat, deeltjesteller, gereedschapskar | Matejczyk Autoservice Dongen
Matejczyk-Autoservice-Autogarage-Dongen-Garage-Auto_0003_20230125-Matejczyk-Autoservice-Garage-Dongen-7-deeltjesteller

Deeltjesteller

Per 1 januari 2023 is de APK-keuring voor dieselvoertuigen uitgebreid met een verplichte controle op de kwaliteit van de roetfilter. De nieuwe APK-eis is er vanwege het Schone Lucht Akkoord van de Rijksoverheid, wat als doel heeft om de luchtkwaliteit in Nederland permanent te verbeteren. Dieselvoertuigen zijn uitgerust met een roetfilter die ervoor zorgt dat de schadelijke deeltjes in uitlaatgassen gefilterd worden. Functioneert de roetfilter niet goed, dan komt er te veel van deze schadelijke fijnstof in de lucht terecht. 

In de APK-deeltjestest wordt gemeten of een roetfilter nog voldoende filtert en dus nog veilig is. Met behulp van onze nieuwe, nauwkeurige deeltjesteller testen we eenvoudig hoeveel deeltjes er per cm3 worden uitgestoten en of de roetfilter nog voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen.

Bandenapparaat

Met dit nieuwe apparaat kunnen we snel, eenvoudig én nauwkeurig autobanden van de velg halen. In tegenstelling tot zijn voorganger, kan dit apparaat banden tot en met 24 inch behappen. Daarnaast kunnen we met het apparaat meerdere type banden onder handen nemen, zoals bijvoorbeeld Run-flat Tires.

Gereedschapskar

Een wat kleinere investering, maar van grote toegevoegde waarde. Van een schroevendraaier tot een waterpomptang: dankzij de komst van onze nieuwe gereedschapskar kunnen we sleutelen waar en wanneer we waar willen!

Locatie

Torenstraat 47, 5104 GE Dongen,

Nederland

Openingstijden

Ma – Do | 08:00 – 17:30

Vr | 08:00 – 17:00

Contact

Telefoon: 0162 312261

Email: matejczyk@gbautoservice.nl