Vijf redenen om te kiezen voor een occasion anno 2023

Het elektrische tijdperk is in volle gang. Elk jaar stijgt het aantal elektrische auto’s dat op de markt komt, en velen maken de overstap naar milieuvriendelijke mobiliteit. Toch betekent dit niet dat je de klassieke ‘occasion’ opzij moet schuiven. Hier zijn vijf redenen waarom het kopen van een gebruikte auto nog steeds een verstandige keuze is, zelfs te midden van de elektrische revolutie.

Matejczyk Autoservice, een autogarage in Dongen

1: Betaalbaarheid

Een van de meest overtuigende redenen om te kiezen voor een occasion is de betaalbaarheid. Nieuwe elektrische auto’s kunnen behoorlijk prijzig zijn, vooral met alle nieuwe technologie en functies die ze bevatten. In vergelijking hiermee zijn occasions vaak veel goedkoper. Je kunt een kwalitatief goede tweedehands auto vinden die aan al je behoeften voldoet zonder de bank te breken.

2: Lage verzekering en belasting(en)

Bij het kopen van een gebruikte auto profiteer je vaak van lagere verzekeringspremies en belastingen in vergelijking met een nieuwe elektrische auto. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan de algehele kosten van eigendom gedurende de levensduur van de auto.

3: Bewezen betrouwbaarheid

Occasions hebben al wat kilometers op de teller, wat betekent dat eventuele kinderziektes in het verleden waarschijnlijk al zijn verholpen. Je kunt beoordelingen en rapporten vinden over de betrouwbaarheid van specifieke automodellen en er zeker van zijn dat je een bewezen voertuig koopt.

4: Ruimere keuze

Op de tweedehandsmarkt is de keuze enorm. Je kunt kiezen uit verschillende merken, modellen, kleuren en specificaties. Of je nu op zoek bent naar een compacte stadsauto of een ruime gezins-SUV, de kans is groot dat je precies vindt wat je wilt.

5: Minder afschrijving

Nieuwe auto’s verliezen snel waarde zodra ze de showroom verlaten, terwijl occasions meestal een veel langzamere afschrijving kennen. Dit betekent dat je minder geld verliest aan waardevermindering, wat een financieel voordeel is op de lange termijn.

Kortom, terwijl elektrische auto’s de toekomst zijn en geweldige voordelen bieden, zijn occasions nog steeds een slimme keuze voor veel automobilisten. Ze bieden betaalbaarheid, bewezen betrouwbaarheid, lagere kosten en een ruimere keuze. Dus voordat je je volgende auto kiest, overweeg de voordelen van een kwalitatief goede occasion. Het kan wel eens de juiste zet zijn voor jouw mobiliteitsbehoeften.

Locatie

Torenstraat 47, 5104 GE Dongen,

Nederland

Openingstijden

Ma – Do | 08:00 – 17:30

Vr | 08:00 – 17:00

Contact

Telefoon: 0162 312261

Email: matejczyk@gbautoservice.nl